29/3/08

H Ώρα της Γης στην Ελλάδα

Στις 29 Μαρτίου 2008, μεταξύ 8 και 9 το βράδυ, κλείνουμε τα φώτα για μία ώρα μαζί με εκατομμύρια άλλους πολιτες του Κόσμου και παίρνουμε θέση ενάντια στις κλιματικές αλλαγές! Σε αυτή τη συμβολική κίνηση θα συμμετάσχουν πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα σε 35 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Το μήνυμα είναι ένα και είναι δυνατό: Γνωρίζουμε για τις κλιματικές αλλαγές και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση για να αλλάξουμε την κατάσταση!

Ο καθένας από εμάς είναι μία σταγόνα... Όλοι μαζί φτιάχνουμε τον ωκεανό!

21/3/08

Δημοψήφισμα τώρα!!!

Επιτέλους για πρώτη φορά συζητιέται σοβαρά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό.

Επιτέλους πρέπει να αρχίσει η δημοκρατία να γίνετε αμεσότερη.

Επιτέλους αυτός ο λαός θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία παίδευσης του. Φυσικά θα περάσουνε και παιδικές ασθένειες αλλά δεν κάνεις αντισώματα χωρίς παιδικές ασθένειες.

Επιτέλους δεν υπάρχουν μόνο οι αυθεντίες τις πολιτικής που έχουν δικαίωμα να νομοθετούν. Ο καλύτερος νομοθέτης είναι η συλλογική ευθύνη.

Επιτέλους δεν θέλουμε άλλους σωτήρες. Κύριοι της βουλής είσαστε εκεί για να υπηρετείτε το λαό και όχι να νομοθετείτε τη σύνταξη σας στα 8 χρόνια.

Επιτέλους Φάνη Πάλη Πετραλιά ξεβούλωσε τα αυτιά (παραφράζοντας παλαιότερο με το Σουφλιά).

Επιτέλους δημοψήφισμα τώρα!!!

4/3/08

1 2 3 ... πολλές μακεδονίες

Παρακολουθούμε πάλι-πάλι-πάλι εθνικιστικό παραλήρημα. Βρισκόμαστε στη μέση μιας δίνης που έχει ξεσπάσει από την εποχή που η Μαρίκα ήταν η πρώτη κυρία της χώρας… Βρήκαμε (κιόλας?) το νέο αγαπημένο θέμα των γκρίζων παραθύρων αφού η ζαχοπουλιάδα πλέον ξεφούσκωσε.
Λοιπόν σοβαρά τώρα, οι Σκοπιανοί θέλουν να λέγονται μακεδόνες. Γιατί; Μα πολύ απλά, επειδή δεν έχουν κανένα σημείο ιστορικής αναφοράς ψάχνουν να βρουν εναγωνίως ένα. Θεμιτό ή μη, τουλάχιστον αντιληπτό. Μα τον Δία εμείς τι στ’ αλήθεια ψάχνουμε; Λαός με ενδοξότερη ιστορία, πολιτισμικά θαύματα και τεχνολογικά επιτεύγματα σαν και τον δικό μας όμοιος δεν υπάρχει. Αμφισβήτηση για την ιστορική συμβολή της Μακεδονίας στην λαμπρή ιστορία της Ελλάδας, επίσης δεν υπάρχει. Το ξεχνάμε ή απλά νιώθουμε ευτυχείς μέσα στην άγνοια μας; Με τα τωρινά σύνορα η ιστορική Μακεδονία εκτείνεται στην Ελλάδα (κάτι περισσότερο από την μισή), στα Σκόπια (κάτι περισσότερο από το 1/3) βάλε ένα μικρό κομμάτι στην Βουλγαρία και από λίγο σε Σερβία και Αλβανία και να ο χάρτης της πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως είναι Η μακεδονία όπως δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως κάποτε τα Σκόπια ήταν ένα κομμάτι της Μακεδονίας. Όμως, εδώ είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε(!) και όπως είπε κάποτε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ‘’τα βαλκάνια έχουν την τάση να παράγουν περισσότερη ιστορία από αυτή που μπορούν να καταναλώσουν’’….
Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν τελικά τα Σκόπια ονομαστούν Άνω ή Βόρεια Μακεδονία ή όπως αλλιώς αποφασίσει ο ανιστόρητος κύριος Νίμιτς. Δεν θα με ενοχλήσει κανενός είδους γεωγραφικός (και μόνο γεωγραφικός) προσδιορισμός γίνει, γιατί θα γίνει με βάση την Ελληνική Μακεδονία, την Μακεδονία που είναι χαραγμένη στην ψυχή μου…